Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > 2011/12 Studiehåndbok > RLL1001/1 Naturbasert turisme og økoturisme

Naturbasert turisme og økoturisme

Back Tilbake
Kode
RLL1001/1
Studiepoeng
15
Semester
Høst
Heltid/ deltid
Heltid
Pensum
Emneansvarlig
Even Tjørve
Karaktersystem
Karakter A-F
Undervisningsspråk
Norsk
Emneeier
ÅR/BA Reiseliv
Studenttorget
studenttorg@hil.no
Telefon: 612 88000
Emnebeskrivelse

Naturbasert reiseliv omfatter også økoturisme og bærekraftig turisme. Emnet består av en teoretisk tilnærming til disse typer opplevelsesturisme, økoturisme og bærekraftig reiseliv. Det er også en praktisk introduksjon til reiselivssegmentet, og trender i Norge og utlandet, samt planprosesser og evalueringsprosesser. Interpretasjon av natur og kultur er også behandlet.


Læringsutbytte

Målet er at studenten skal tilegne seg en forståelse av begrepene naturbasert reiseliv, økoturisme og bærekraftig og kjenne til deres karaktertrekk, og dermed oppnå en konseptuell forståelse av opplevelsesturisme, opplevelsesøkonomi, bærekraftig turisme, natur-og kultur- og økoturimseindustrien. Innsikt i dere turoperasjon, ledelse, utvikling og deres effekt på forskjellige miljøer, inkludert turisme-miljø-debatten. Studenten bør også bli i stand til å evaluere de forskjellige naturbasert reiselivsproduktene og planleggingsprosessen for disse. Studenten skal også tilegne seg en forståelse for interpretasjonsprosessen og for formidlig i allmennhet.


Undervisnings- og læringsmetode

Forelesninger, seminarer og ekskursjoner


Emne er obligatorisk for

Ba ReiselivsledelseArbeidskrav

Seminar


Eksamensform

5 timers skriftlig eksamen


Tillatte hjelpemidler

Ingen
Back Tilbake   Back Til toppen
20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L