Tilbake
- Kode
-
INN3022/1
- Studiepoeng
-
7,5
- Semester
- Høst
- Heltid/ deltid
- Pensum
- Undervisningsspråk
- Norsk
- Studenttorget
-
studenttorg@hil.no
Telefon: 612 88000
Emnebeskrivelse
Emnet deles i tre hovedbolker. Den første delen er en innføring i teorigrunnlaget for nærings- og innovasjonspolitikk. Her gis det også en innføring en presentasjon og analyse av de ulike innovasjonsaktørene som: Innovasjon Norge (IN), Norges Forskingsråd, Statens Industrivekstanlegg og Universitet- og høgskolenes rolle. Deres virkemidler og satsinger blir analysert ved hjelp av det teoretiske grunnlaget.
I den andre hovedbolken fordeles studentene til arbeidsplassopphold hos utviklingsaktører som studentene vil gjøre seg kjent med og få spesiell innsikt i. Her skal studentene anvende teori og institusjonell innsikt til å skaffe seg data og praksis i typer vedtak og analyser som gjøres i utviklingsaktørenes arbeid for å utvikle et innovativt næringsliv.
I den tredje og siste bolken skrives en fagoppgave med basis i teorigrunnlag og kunnskap innhenta fra utviklingsaktøren som studenten har innhentet data fra. Fagoppgaven kan skrives individuelt eller sammen.
Læringsutbytte
Kunnskap
- Studentene har kunnskap om internasjonale reguleringer av innovasjons- og næringspolitikken.
- Studentene har kunnskap om teoretiske, historiske og nåtidige begrunnelser for å ha en innovasjonspolitikk
- Studentene har kunnskap om den norske modellen med vekt på de teoretiske og politiske prioriteringene som ligger bak.
- Studentene kan studere og forstå utviklingstrekk og endringer i internasjonale og nasjonale reguleringer som kan endre fagfeltet i framtida.
Ferdigheter
- Studentene kan gjennom arbeid og samarbeid med en organisasjon (utviklingsaktør) lære seg å anvende teori og institusjonell kunnskap på konkrete innovasjonsprosjekt
- Studenten kan ta rollen som bedriftsleder som søker for eksempel Innovasjon Norge om utviklingsbistand og gi en faglig begrunnelse for dette
- Studenten kan ta rollen som utviklingsagent og designe utviklingsstrategier for enkeltbedrifter, klynger eller regioner.
- Studenten har evne til å velge blant eksisterende teorier for å utforme og strukturere relevante faglige problemstillinger
Kompetanse
- Studenten er i stand til på selvstendig grunnlag å anvende tilegnede kunnskaper og ferdigheter for å kunne holde seg oppdatert om endring og utvikling på fagfeltet.
- Student har systemkunnskap og innsikt som gjør det mulig å kvalifisere seg for relevante stillinger i hos de nasjonale innovasjonsaktørene, i fylkenes og kommunenes næringsavdelinger og hos deres kunder i bedrifter, banker og næringsorganisasjoner.
Tilbake
Til toppen