Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

Om filmfoto

Fotograf Nils E. Bremdal kull 8

 

 Fra innspillingen av PP4

 

Intervju med filmfotostudent

Filmfotografi

Filmfotografen er ansvarlig for filmens visuelle utforming og filmtekniske kvalitet, og skal overføre regissørens visjon til lerretet. Fotografen skal i tillegg inneha både kreative og tekniske ferdigheter.

Om studiet

Hovedfokus under hele undervisningen og i alle øvelser er visuell filmfortelling. I praktiske øvelser utforsker studentene de uttrykksmuligheter og påvirkningsmidler som fotografen rår over i billedfortelling. Fotolinjen har linjespesifikk praktisk undervisning med øvelser, i tillegg til teoretisk og praktisk undervisning rettet mot både analog og digital filmproduksjon.

Det gis undervisning i bildeteori og komposisjon, visuell filmfortelling, psykologi, bildehistorie, kostyme- og dekorasjonsteknikker. I tillegg kommer spesialeffekter og visuelle effekter og studentene får dessuten en grundig innføring i håndtering av utstyr og b-fotograffunksjonen.

Yrkesmuligheter

Etter bestått utdanning skal fotografene være i stand til å være fagsjef på reklame, musikkvideoer, tv-serier, med mer, og kunne jobbe som b-foto på større spillefilm og liknende prosjekt.

Gjennom studiet deltar alle studenter i en rekke obligatoriske fellesproduksjoner, ”Penneprøver”, hvor de får testet og utviklet sine kreative evner, håndverksmessige ferdigheter og samarbeidsevner. Fotografen fungerer som fagsjef og arbeidsleder for sitt område, og samarbeider tett i triangel 2 med regissøren og produksjonsdesigneren.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 07.11.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L