Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet
Foto: Thomas Grotmol

 

 Intervju med manusstudent

Filmmanus

Manuskriptforfatteren er ansvarlig for å skape manuskriptet som skal stå som både et litterært verk og som grunnlag for den ferdige filmen. Dramatisk filmfortelling er avhengig av dette dokumentet som skildrer filmens univers, handling og karakterer.

Om studiet

Ved manuskriptlinjen vektlegges det praktiske fortellertekniske håndverket. Studentene skal beherske de ulike sjangere innen manusarbeid, både når det gjelder film- og tv-produksjoner. I løpet av studiet skal de utvikle evnen til samarbeid med studentene på regi- og produsentlinjen. I studiets første del får studentene grunnleggende dramatisk fortellerkompetanse, mens i den andre delen utvikler de en egen stil og uttrykk samt starter arbeidet med det spillefilmmanus som blir en del av deres eksamensarbeid.

Yrkesmuligheter

Når manuskriptstudentene forlater skolen skal de være klar for et yrkesliv som profesjonell manusforfatter i film- og tv-bransjen, med et allsidig håndverksmessig repertoar. De skal kunne arbeide i forskjellige sjangere, og være gode kreative samarbeidspartnere for regissører og produsenter.

Gjennom studiet deltar alle studenter i en rekke fellesproduksjoner, ”Penneprøver”, hvor de får testet og utviklet sine kreative evner, håndverksmessige ferdigheter og samarbeidsevner. Manuskriptstudentene skriver samtlige manus til disse produksjonsøvelsene.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 07.11.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L