Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet
Produsent, Elisabeth Kvithyll og regissør, Izer Aliu mottar Amandaprisen for beste kortfilm.

Produsent Elisabeth Kvithyll og regissør Izer Aliu mottar Amandaprisen for eksamensfilmen, To guard a Mountain, beste korfilm 2012.

 

Tuba Atlantic. På hotellet før utdeling

I finstasen. Før de gikk ut på den røde løperen takket Hallvar for innstatsen

Hallvar Witzø rett for Oscar-utdelingen i Hollywood.

Eksamensfilmen til Witzø,Tuba Atlantic, vant student Oscar i 2011.

 

Intervju med registudent

Filmregi

Regissøren har det overordnete kunstneriske ansvar for en film, og skal gjennomføre filmens uttrykk gjennom tolkning av manuskriptet, bildeutforming, iscenesettelse og etterarbeide. En regissør må kunne samordne og lede de kreative kreftene i en stab, samt ha kunnskaper om finansielle og praktiske produksjonsforutsetninger.

Om studiet

Registudiet ved Den norske filmskolen er basert på både praktisk og teoretisk undervisning, samt en rekke praktiske øvelser som tar for seg temaer som idéutvikling og konsepsjon, visuell fortelling, gestaltning, skuespillerinstruksjon, iscenesettelse, redigering og lydetterarbeide. Det er stort fokus både på å utvikle gode leder- og samarbeidsevner, og begynne arbeidet med å utvikle en egen stil.

Yrkesmuligheter

Studenter som består registudiet skal kunne finne arbeide som regissør i film-, TV- og reklamebransjen. De skal kunne være kreative samarbeidspartnere for produsenter og manuskriptforfattere.

Gjennom studiet deltar alle studenter i en rekke obligatoriske fellesproduksjoner, ”Penneprøver”, hvor de får testet og utviklet sine kreative evner, håndverksmessige ferdigheter og samarbeidsevner. Registudentene får et stadig økende kunstnerisk ansvar på disse produksjonsøvelsene, og skal arbeide i alle triangelkonstellasjonene.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 07.11.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L