HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Den norske filmskolen lanserer en ny linje til høsten som skal integreres med de eksisterende sju linjene. Digital Visual Design er anvendelsen av digitale verktøy både for å skape bilder som ellers ikke hadde vært mulig, og for å kombinere tradisjonelle med nyskapende teknikker på innovative måter.

NOKUT akkrediterte mastergradsstudiet i audiovisuelle fortellinger ved Den norske filmskolen 21. november 2014. - Vi er glade for endelig å være i mål og at tidligere uklarheter nå er ryddet av veien, sier rektor Bente Ohnstad.

Den norske filmskolen (DNF) har for tiden stor aktivitet innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid. Kunstnerisk utviklingsarbeid har vært likestilt med forsking siden 1995 og det er her kunstnerens egen erfaring og innsikt som er utgangspunktet i motsetning til blikket utenfra.

NOKUT trakk tidligere i høst tilbake godkjenningen av filmskolens nye master, og har bedt HiL om en redegjørelse for de delene av utdanningen som er planlagt plassert i Oslo. Ny søknadsfrist offentliggjøres straks studiet har oppnådd akkreditering. 

Det kunstneriske utviklingsprosjektet "Orden i kaos - en undersøgelse og udvidelse af sproget i den filmiske fortælling", er tildelt 1,4 millioner kroner av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Prosjektet vil undersøke den klassiske dramaturgis begrensninger.

Dokumentarfilmen "The Act of Killing" er nominert til Oscar i klassen Beste dokumentar. Førsteamanuensis Niels Pagh Andersen ved Den norske filmskolen har klippet filmen. Vi gratulerer!

Nok en gang har eksamensfilmen "Å vokte fjellet" hentet hjem gjeve priser internasjonalt. Denne gangen gjelder det Jury's Special Prize og Student Jury's Prize under filmfestivalen Les Rencontres Henri Langlois. Vi gratulerer teamet bak filmen!

Eksamensfilmen “To Guard a Mountain” vant prisen for beste kortfilm i Chicago. Dette gir nye Oscar-muligheter.

Søknadsfrister

Bachelorstudiet har søknadsfrist 9. januar 2015.

Les mer om studiet

Masterstudiet har søknadsfrist 9. januar 2015. Studiestart 23. mars.

Les mer om studiet

Blogg

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L