HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Filmskolens ferske masterstudenter har nylig sendt et brev til Familie-­ og kulturkomiteen på Stortinget der de slår ring rundt Cinemateket i Oslo. De understreker betydningen av Cinemateket som ressurs for kommende filmgenerasjoner og viktigheten av at det blir værende på Filmens Hus.

Etter mange års planlegging, var det en stor glede å endelig kunne ønske de første studentene velkommen til masterstudiet ved Den norske filmskolen. Markeringen fant sted på Filmens hus i Oslo 2. september. 

Denne høsten ønsker vi 48 nye studenter velkommen til tre spennende og utfordrende år. Vi er spesielt glade for å få med de nye linjene Kreativ dokumentarregi og Digital Visuell Design, med henholdsvis tre studenter hver.

Tidligere registudent Aurora Langaas Gossé (bildet) sin eksamensfilm «Vi som ser i mørket» har gått videre til semifinalen i den prestisjefylte student-Oscar-prisen. Dette skjer det året festivalen har rekordmange påmeldte filmer.

Filmklipper Einar Egeland ved Den norske filmskolen har fått 1,8 millioner kr. i støtte fra Program for kunstnerisk utviklingsarbeid for prosjektet "True or false - Mind and Emotion in Film Editing" som skal se nærmere på sammenhengen mellom kunsteriske valg og publikums opplevelse.

Den norske filmskolen (DNF) har for tiden stor aktivitet innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid. Kunstnerisk utviklingsarbeid har vært likestilt med forsking siden 1995 og det er her kunstnerens egen erfaring og innsikt som er utgangspunktet i motsetning til blikket utenfra.

Søknadsfrister

Neste opptak er i 2017.

Blogg

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L