HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Søknadsfrist på Master i film er utvidet til 15. februar 2015. Vi er spesielt interessert i søkere innen filmfoto, produksjonsdesign, Digital Visual Design, lydesign og klipp.

Fra høsten 2015 kan du studere kreativ dokumentarregi ved Den norske filmskolen (DNF) i Lillehammer. Studiet vil være den niende bachelorutdanning som tilbys ved DNF.

Den norske filmskolen lanserer en ny linje til høsten som skal integreres med de eksisterende sju linjene. Digital Visual Design er anvendelsen av digitale verktøy både for å skape bilder som ellers ikke hadde vært mulig, og for å kombinere tradisjonelle med nyskapende teknikker på innovative måter.

NOKUT akkrediterte mastergradsstudiet i audiovisuelle fortellinger ved Den norske filmskolen 21. november 2014. - Vi er glade for endelig å være i mål og at tidligere uklarheter nå er ryddet av veien, sier rektor Bente Ohnstad.

Den norske filmskolen (DNF) har for tiden stor aktivitet innenfor kunstnerisk utviklingsarbeid. Kunstnerisk utviklingsarbeid har vært likestilt med forsking siden 1995 og det er her kunstnerens egen erfaring og innsikt som er utgangspunktet i motsetning til blikket utenfra.

Det kunstneriske utviklingsprosjektet "Orden i kaos - en undersøgelse og udvidelse af sproget i den filmiske fortælling", er tildelt 1,4 millioner kroner av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Prosjektet vil undersøke den klassiske dramaturgis begrensninger.

Dokumentarfilmen "The Act of Killing" er nominert til Oscar i klassen Beste dokumentar. Førsteamanuensis Niels Pagh Andersen ved Den norske filmskolen har klippet filmen. Vi gratulerer!

Søknadsfrister

Bachelorlinjene i Digital Visual Design og Kreativ dokumentarregi har søknadsfrist 1. mars 2015.

Utvidet søknadsfrist for bachelorlinjene i Filmscenografi og Filmlyd 15. mars 2015.

Søknadsfrist på Master i film er utvidet til 15. februar 2015. 
Vi er spesielt interessert i søkere innen filmfoto, produksjonsdesign, Digital Visual Design, lydesign og klipp.

Les mer om linjene

Søknadsfrist for alle øvrige linjer ved Den norske filmskolen var 9. januar.

Blogg

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L