HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

NOKUT trakk tidligere i høst tilbake godkjenningen av filmskolens nye master, og har bedt HiL om en redegjørelse for de delene av utdanningen som er planlagt plassert i Oslo. Vi fortsetter inntil videre å ta i mot søknader med håp om at saken kan avklares i løpet av kort tid.

Det kunstneriske utviklingsprosjektet "Orden i kaos - en undersøgelse og udvidelse af sproget i den filmiske fortælling", er tildelt 1,4 millioner kroner av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Prosjektet vil undersøke den klassiske dramaturgis begrensninger.

Dokumentarfilmen "The Act of Killing" er nominert til Oscar i klassen Beste dokumentar. Førsteamanuensis Niels Pagh Andersen ved Den norske filmskolen har klippet filmen. Vi gratulerer!

Nok en gang har eksamensfilmen "Å vokte fjellet" hentet hjem gjeve priser internasjonalt. Denne gangen gjelder det Jury's Special Prize og Student Jury's Prize under filmfestivalen Les Rencontres Henri Langlois. Vi gratulerer teamet bak filmen!

Eksamensfilmen “To Guard a Mountain” vant prisen for beste kortfilm i Chicago. Dette gir nye Oscar-muligheter.

Da Den norske filmskolen (DNF) ble etablert i 1997 fikk Norge for første gang en komplett kunstfaglig utdanning innenfor film. I disse dager feirer skolen sine 15 første år over 3 dager med faglig seminar som avsluttes med stor jubileumsfest. 

Endelig kom beskjeden fra Kunnskapsdepartementet som Høgskolen i Lillehammer har jobbet for i en årrekke. Den norske filmskolen får tildelt 12 studieplasser for masterstudiet i film, en kunstfaglig master innen film, fjernsyn og nye medier, fra 2013. - Det er det største som har skjedd for filmutdanningen i Norge siden opprettelsen av Den norske filmskolen, sier dekan Thomas Stenderup.

Det var stor glede ved høgskolen i dag da nyheten om at filmen "Tusen ganger god natt" fikk juryens Grand Prix i Montreal. Filmens regissør Erik Poppe og produsent Finn Gjerdrum er begge ansatt ved Høgskolen i Lillehammer.

“To guard a mountain” vant Gullstolen for beste kortfilm på kortfilmfestivalen i Grimstad i helgen. Eksamensfilmen til den tidligere registudent ved filmskolen, Izer Aliu, fortsetter dermed å høste de mest anerkjente prisene film-Norge har.

Hisham Zaman ble uteksaminert fra regilinjen ved Den norske filmskolen i 2004. Hans spillefilmdebut "Før snøen faller" er nå nominert til Amanda-pris i hele seks kategorier!

Ekasamensfilmen “To guard a mountain” er nominert til student-Oscar. - Det er vi svært stolte av, sier dekan Thomas Stenderup.

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L