HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Eksamensfilmen fra Den norske filmskolen, "Den lille døden" regissert av Simon Tillaas vant nylig den gjeve europeiske filmprisen for filmstudenter VFF Young Talent Award, under The International Festival of Film Schools i München. Vi gratulerer!

Nylig arrangerte studentene på filmskolen filmvisning for beboerne på Ormseter flyktningmottak. - Det er rimelig magisk som filmstudent å få se i levende live hvordan en film kan få alle i et rom til å le, og faktisk gi mennesker som har det vanskelig, et lite avbrekk fylt av glede og samhold, skriver Catharina Wandrup i et blogginnlegg.

Hovedlærer i regi ved Den norske filmskolen, Rumle Hammerich har regissert episode 5 - 8 av den suksessfulle TV-serien "Broen" som nå endelig er tilbake med en sesong 3 og ti nye episoder om den spesielle svenske kriminaletterforskeren Saga Norén.

Filmskolens ferske masterstudenter har nylig sendt et brev til Familie-­ og kulturkomiteen på Stortinget der de slår ring rundt Cinemateket i Oslo. De understreker betydningen av Cinemateket som ressurs for kommende filmgenerasjoner og viktigheten av at det blir værende på Filmens Hus.

Etter mange års planlegging, var det en stor glede å endelig kunne ønske de første studentene velkommen til masterstudiet ved Den norske filmskolen. Markeringen fant sted på Filmens hus i Oslo 2. september. 

Tidligere registudent Aurora Langaas Gossé (bildet) sin eksamensfilm «Vi som ser i mørket» har gått videre til semifinalen i den prestisjefylte student-Oscar-prisen. Dette skjer det året festivalen har rekordmange påmeldte filmer.

Søknadsfrister

Neste opptak er i 2017, både for Bachelor og Master.

Our next enrollment for Bachelor and Master is in 2017.

Blogg

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L