HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Høgskolen har nå gitt sitt svar til godkjenningsorganet NOKUT om filmskolens planer for det nye masterstudiet. – Redegjørelsen tydeliggjør vår ambisjon om å styrke kvaliteten og læringsutbytte i mastergradsstudiet ytterlige ved å benytte fasiliteter både på Lillehammer og i Oslo, sier rektor Bente Ohnstad.

NOKUT trakk tidligere i høst tilbake godkjenningen av filmskolens nye master, og har bedt HiL om en redegjørelse for de delene av utdanningen som er planlagt plassert i Oslo. Ny søknadsfrist offentliggjøres straks studiet har oppnådd akkreditering. 

Det kunstneriske utviklingsprosjektet "Orden i kaos - en undersøgelse og udvidelse af sproget i den filmiske fortælling", er tildelt 1,4 millioner kroner av Program for kunstnerisk utviklingsarbeid. Prosjektet vil undersøke den klassiske dramaturgis begrensninger.

Dokumentarfilmen "The Act of Killing" er nominert til Oscar i klassen Beste dokumentar. Førsteamanuensis Niels Pagh Andersen ved Den norske filmskolen har klippet filmen. Vi gratulerer!

Nok en gang har eksamensfilmen "Å vokte fjellet" hentet hjem gjeve priser internasjonalt. Denne gangen gjelder det Jury's Special Prize og Student Jury's Prize under filmfestivalen Les Rencontres Henri Langlois. Vi gratulerer teamet bak filmen!

Eksamensfilmen “To Guard a Mountain” vant prisen for beste kortfilm i Chicago. Dette gir nye Oscar-muligheter.

Da Den norske filmskolen (DNF) ble etablert i 1997 fikk Norge for første gang en komplett kunstfaglig utdanning innenfor film. I disse dager feirer skolen sine 15 første år over 3 dager med faglig seminar som avsluttes med stor jubileumsfest. 

Endelig kom beskjeden fra Kunnskapsdepartementet som Høgskolen i Lillehammer har jobbet for i en årrekke. Den norske filmskolen får tildelt 12 studieplasser for masterstudiet i film, en kunstfaglig master innen film, fjernsyn og nye medier, fra 2013. - Det er det største som har skjedd for filmutdanningen i Norge siden opprettelsen av Den norske filmskolen, sier dekan Thomas Stenderup.

Søknadsfrister

Bachelorstudiet har søknadsfrist 9. januar 2015

Blogg

Følg studentenes blogg

Søknadsfrist på Bachelorstudiet er 9. januar 2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L