HiL > Den norske filmskolen

Filmbanner

Tirsdag 3. mai arrangeres filmseminar på HiL hvor tema er norsk kinosuksess. Gjester er Kon-Tiki-produsent Aage Aaberge, Tour de Force-distributør Tor Fosse og Oslo Kino-sjef Christin Berg. Arrangementet er gratis og åpent for alle interesserte.

Da prisene ved den anerkjente filmfestivalen Tribeca Film Festival ble delt ut i New York 21. april ble den norske filmfotografen og mangeårige professoren og hovedlæreren for foto ved Den norske filmskolen tildelt prisen for beste fotografi i klassen Internasjonal fiksjonsfilm for filmen "El Clásico". 

Eksamensfilmen fra Den norske filmskolen, "Den lille døden" regissert av Simon Tillaas vant nylig den gjeve europeiske filmprisen for filmstudenter VFF Young Talent Award, under The International Festival of Film Schools i München. Vi gratulerer!

Nylig arrangerte studentene på filmskolen filmvisning for beboerne på Ormseter flyktningmottak. - Det er rimelig magisk som filmstudent å få se i levende live hvordan en film kan få alle i et rom til å le, og faktisk gi mennesker som har det vanskelig, et lite avbrekk fylt av glede og samhold, skriver Catharina Wandrup i et blogginnlegg.

Hovedlærer i regi ved Den norske filmskolen, Rumle Hammerich har regissert episode 5 - 8 av den suksessfulle TV-serien "Broen" som nå endelig er tilbake med en sesong 3 og ti nye episoder om den spesielle svenske kriminaletterforskeren Saga Norén.

Filmskolens ferske masterstudenter har nylig sendt et brev til Familie-­ og kulturkomiteen på Stortinget der de slår ring rundt Cinemateket i Oslo. De understreker betydningen av Cinemateket som ressurs for kommende filmgenerasjoner og viktigheten av at det blir værende på Filmens Hus.

Søknadsfrister

Neste opptak er i 2017, både for Bachelor og Master.

Our next enrollment for Bachelor and Master is in 2017.

Blogg

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L