Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Tidligere arrangerte Forskningsdager > Forskningsdagene 2015

Om Forskningsdagene

Forskningsdagene blir i 2015 arrangert for tjueførste gang

Hvert år er det nærmere 1000 arrangementer i regi av 200 ulike forskningsinstitusjoner over hele landet, som presenterte forskning på utradisjonelt vis for folk flest

Norges forskningsråd i samarbeid med universiteter, høgskoler, forskningsinstitutter, biblioteker, muséer og næringsliv står bak

De fleste arrangementene er gratis og åpne for alle

Les mer om Forskningsdagene

Forskningsdagene 2015

Forskningsdagene symbol rod

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival som i 2015 arrangeres 16. - 27. september.

Under årets Forskningsdager er temaet "Mat" som åpner for et bredt spekter av aktiviteter og temaer - også i innlandet.

Program for Forskningsdagene 2015

Torsdag 17/9
«Forskningsfrokost om lokalmat i reiselivet» på Stasjonen i Lillehammer kl. 0800 - 0900. Gratis frokost!
Lokalprodusert mat blir å finne både på frokostbordet og som foredragstema når dokotorgradsstipendiatene Gunhild Wedum og Jonas Åstrøm fra HiL inviterer til forskningsfrokost om innovasjon, lokalmat og betydningen av tematisering i reiselivet. "Stasjonsmester" og innehaver av Stasjonen, Geir Evensen vil snakke om hva han legger i begrepet kortreist mat.

Kl.1000-1100 blir det et eget arrangement om samme tema skreddersydd for reiselivselever fra Lillehammer videregående skole.

Samarbeidspartnere: Stasjonen, Lillehammer videregående skole og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------

Lørdag 19/9
"Foredrag om brunost og sanseopplevelser" på Matmarked - Mat fra Øyerfjellet kl. 1400 -1500. Gratis inngang!
På matmarkedet på Pellestova i Øyer vil Hans Olav Bråtå fra Østlandsforskning snakke om G35 - brunosten - i et innovasjonsperspektiv, mens Monica Breiby fra HiL vil snakke om mat som en del av turistenes sanseopplevelse. På markedet ellers kan du møte og handle fra produsentene som er med i nettverket Mat fra Øyerfjellet.
Samarbeidspartnere: Mat fra Øyerfjellet, Østlandsforskning og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------

Tirsdag 22/9
"Forskningsfrokost om mat og spising som språk om å takle det vanskelige" på Leseriet kl. 1100 - 1200. Gratis frokost!
HiL-psykolog Birgit Nordtug setter søkelyset på hvordan mat og spising kan fungere som språk for å formidle det vanskelige og til å takle det vanskelige. Nordtug vil også si litt om sin forskning for å skape et relevant språk om lidelser som bruker mat og spising på denne måten – og da først og fremst lidelser som kan knyttes til sekkebetegnelsen spiseforstyrrelser.

Samarbeidspartnere: Lillehammer Litteraturhus, Leseriet og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------
Onsdag 23/9
«Forskningsfrokost om kosttilskudd, luftveisinfeksjoner og benskjørhet» på Lillehammer Helsehus kl. 1100. Gratis frokost!
Forsker Johanne Haugen fra Sykehuset Innlandet presenterer forskningsresultater fra ulike studier om sammenhenger mellom vitamin D-nivå og alvorlighet av luftveisinfeksjoner. Ulike studier drar i ulike retninger som det ofte er i forskningen. Forsker Trine Finnes fra Sykehuset presenterer fra sin studie om benskjørhet og vitamin K.

Samarbeidspartnere: Lillehammer Helsehus og Sykehuset Innlandet

-----------------------------------------------------------

Fredag 25/9
"Forskningsfrokost om mat for fjellfolk" på Rustad hotell på Sjusjøen kl. 1000 - 1200. Gratis frokost!
Godt plassert i Norges største hytteby på Sjusjøen inviterer vi til forskningsfrokost hvor forsker Jon Museth fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) vil snakke om fisk som mat- og opplevelsesressurs i regionen, mens forsker Thor Flognfeldt fra HiL forteller fra sine undersøkelser i området om hva slags mattilbud de moderne hytteeierne benytter seg av. Anders Berg fra Ringsaker jakt – og fiskeområdet (RJFO) vil fortelle om RJFOs virksomhet rundt fiske i Ringsaker.

Samarbeidspartnere: Destinasjon Sjusjøen, Rustad hotell, RJFO, NINA og Høgskolen i Lillehammer

----------------------------------------------------------------

Lørdag 26/9
Visning av filmen «Min lille søster» og samtale om spiseforstyrrelser på Lillehammer kino kl. 1700 - 1900. Publikum løser ordinær kinobillett.
Filmen «Min lille søster» er en film om søskenkjærlighet - på godt og vondt. Filmen skildrer alvorlige temaer som sjalusi, kjærlighet og svik. Hva skjer når lillesøster oppdager at storesøster har spiseforstyrrelser? Regissør Sanna Lenkens debutfilm har fått en rekke utmerkelser på festivaler verden over, blant annet publikumsprisen i Gøteborg og Krystallbjørnen i Berlin.

Les mer om filmen «Min lille søster»

Etter filmen blir det en samtale om filmen mellom HiL-psykolog Birgit Nordtug, HiL og medieforsker Søren Birkvad.

Samarbeidspartnere: Lillehammer kino, Lillehammer filmklubb og Høgskolen i Lillehammer

-----------------------------------------------------------------

Tidligere arrangerte Forskningsdager

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 14.09.2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L