Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2012 > Ungdoms OL 2012 > Blogger fra Innsbruck: Dag 9

Lekene er i gang!

Åpningsseremoni

Studenter fra HiL blogger fra ungdoms-OL i Innsbruck. Det er nå 14.januar og ungdoms-OL 2012 er i gang for fullt.

Guten morgen!

I skrivende stund viser klokken 07.23 og sitter jeg i Residence Center med en kopp kaffe og klarer så vidt å holde øynene oppe. Jeg sto selvfølgelig opp klokken 5 i dag. Det er kun meg og en kollega her, og ellers ikke en sjel å se (jo da, det er noen sjeler ute å går), så jeg tror dette blir en rolig dag.

I går var det åpningsseremoni. Jeg fikk fri hele dagen, og brukte den selvfølgelig på å tømme sparekontoen og overbevise meg selv om at jeg trengte alt jeg kjøpte. Og så bar det av gårde til Bergisel Stadium der seremonien ble holdt. Det var tjåka fullt av folk på trikken, bussen og i gatene – jeg tror sånn ca hele byen dro for å se på. Det var rimelig kult og rimelig kaldt. Selve åpningsshowet var delt opp i flere deler og oppvisninger, der de blant annet mimret tilbake til ’64 og ’76 da Innsbruck var arrangør for vinter-OL. Så var det masse fyrverkeri og ilden ble tent – lekene har offisielt startet!

Flammer

Bergisel Stadium med den olympiske ild i bakgrunnen

Jeg kom på at jeg ikke har fortalt dere så mye om selve Innsbruck – mange av dere sitter sikkert der og lurer på hva for slags by dette egentlig er og er rimelig irritert over at vi ikke har fortalt noe om den ennå. Vel, da kan jeg fortelle så mye som at Innsbruck er selve hovedstaden i delstaten Tirol, som igjen er del av Republikken Østerrike. Byen ligger ved elven Inn og naturlig nok er det en del brucker (broer) her, derav navnet Innsbruck. Det er kun 30-40 kilometer til den Italienske grensen, nærmere bestemt Süd-Tirol, som forøvrig er hjemsted til verdens beste epler. Dere lurte kanskje på hvorfor Aslak skrev ”ciao” i forrige innlegg, og her har dere svaret. Ellers er det en nokså normal by uten for mye fjas, det som skiller den fra de fleste andre byer er omgivelsene. Og snøen. Vil du vite mer kan du gå på wikipedia.

Utsikt

Utsikt fra Hungerburg

Fjell2

Byen er omringet av fjell

Nå er klokken 08.38 og det har fortsatt ikke skjedd så mye. Jeg har tatt meg en klementin og stemplet meal vouchers. Hele denne uka blir nokså rolig kan jeg tenke meg. Det blir forhåpentligvis tid til å få med seg noen konkurranser og være med på andre ting som skjer i byen. Det skal være konserter på Medals Plaza, der medaljeseremoniene er, nesten hver dag. Blant annet skal norske Kaizers Orchestra spille.

Forresten følte jeg meg nærmest som en lokal i går. Noen av de norske deltagerne hadde gått seg vill og endte opp på samme buss som meg. De snakket høylydt om at de ikke visste hvordan de skulle komme seg til YOV. Da snudde jeg meg rundt og sa på klar norsk at de måtte følge meg når jeg gikk av bussen så skulle jeg vise dem veien hjem. Jeg tror jeg imponerte stort!

Vi snakkes når det skjer noe spennende. Les mer om åpningsseremonien her. Nå er forresten klokka 09.37 og det begynner å bli travelt. De trengte vel bare tid til å våkne.

-Ing

Sist oppdatert: Ingelin Pedersen 14.01.2012

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L