Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2016 > Adventslysene tennes på HiL

Studentprest

Portrett Anne Anker Bolstad (foto: Sigrun Skaare)

Når livet blir for stort eller for lite kan det være godt å ha en å snakke med. Studentprest Anne Anker Bolstad er der for våre studenter.

__________________

Lucia-toget med filmskolen er et av årets høydepunkter.

______________________

Adventslysene tennes på HiL

Poster adventsmarkering 2016

Midt oppe i den travleste tiden på året bryter advent inn og inviterer oss til en annerledes tid. Tradisjonen tro markerer vi dette på høgskolen hver uke framover i Glassgården kl. 0900. Velkommen til en stemningsfull markering!

- Adventstiden er en tid da vi oppfordres til å leve litt langsommere og nyte de magiske øyeblikk, forteller studentprest Anne Anker Bolstad. Vi har så lett for å glemme å stoppe opp og å være tilstede i nuet.

Kanskje er det vår største utfordring i desember måned, ikke å ta julen på forskudd, men glede oss over det vi har i vente.

Så tenner vi et fredslys

Mandag 28. november tenner vi det første lys med flammen som ble tent i Fødselsgrotten i Betlehem i 1986 og siden spredt videre over hele verden av speiderbevegelsen.

Fred og vennskap mellom mennesker og nasjoner har alltid vært viktig for Speiderbevegelsen, men som den spinkle flammen, er freden sårbar og må vernes om av mennesker.

Studentkoret HiLdur synger under markeringen.

Så tenner vi to lys

Mandag 5. desember tenner vi to lys mens en gruppe ansatte bestående av bl.a. Ola Dahl, Tore Helseth og Aase Knudsen synger og spiller.

Vi feirer Lucia med filmskolen

Tirsdag 13. desember er et av årets definitive høydepunkt på HiL med stort og velklingende Lucia-opptog ved filmskolens studenter. De vil ikledt hvite kapper og lys i hår minne oss om den hellige Lucia av Siracusa som led martyrdøden rundt år 300.

Vi tenner vi fire lys

Mandag 19. desember tenner vi det siste og fjerde lys mens Brunettene fra oppdragsenheten SELL, Torild Schulstok, Brit Ragnhild Svoen, Anne Mette Bjørgen og Line Kristiansen synger for oss.

Alle dagene vil SOPP servere gløgg og pepperkaker til alle ute i Glassgården!

Vi ønsker alle studenter, ansatte og venner hjertelig velkommen!

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 10.11.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L