Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2010 > Arkiv 2009 > Hans Olav Lahlum om Haakon Lie

Hans Olav Lahlum

Historiker Hans Olav Lahlum

Hans Olav Lahlum er historiker og hyppig brukt som gjesteforeleser og sensor ved studiene innen samtidshistorie ved Høgskolen i Lillehammer.

Les mer om:

Hans Olav Lahlum om Haakon Lie

Bokcover Haakon Lie (foto: Cappelen Damm)

Forfatter og historiker Hans Olav Lahlum holder åpen forelesning på høgskolen torsdag 19. november kl. 1915 om tema "Haakon Lie som nasjonsbygger og kommunistjeger".

Forelesningen finner sted i auditorium G.

Utgitt biografi
Det var tidligere i høst at Hans Olav Lahlum ga ut biografien "Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket" på Cappelen Damm forlag.

Boka er en detaljert og nyansert biografi som bringer oss bak mytene om Arbeiderpartihøvdingen, som til tross for at han lenge var en omstridt politiker, døde som et nasjonalt ikon.

Haakon Lies glødende engasjement, skarpe intelligens og kraftige temperament gjorde ham populær blant meningsfeller og fryktet blant motstandere.

Kampen mot kommunismen
Han ble født i 1905, og sto på barrikadene i de tre store konfliktene som formet nasjonen i det forrige århundret: mellomkrigstidens klassekamp, arbeidet for et fritt land under den annen verdenskrig og kampen mot kommunismen under Den kalde krigen.

Biografien om hans 103 år lange liv er derfor også en enestående beretning om Norges historie. Et overveldende kildemateriale har gjort det mulig å gi en levende skildring av Haakon Lie som politiker og menneske.

Les mer om "Haakon Lie. Historien, mytene og mennesket"

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 17.11.2009

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L