Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2010 > Arkiv 2009 > I Charles Darwins fotspor

Darwinekspedisjonen

En gruppe biologer fra Universitetet i Oslo har gjentatt deler av ekspedisjonen som inspirerte og la grunnlaget for Charles Darwins evolusjonsteori.

Gjennom ekspedisjonen har de oppsøkt de sammen stedene og naturfenomenene Darwin opplevde med HMS Beagle.

I Charles Darwins fotspor

Charles Darwin (www.charlesdarwin.no)

Tirsdag 8. desember forteller Darwinekspedisjonen fra sin reise i Darwins fotspor i Sør-Amerika og ut til Galapagos sist vinter. Foredraget finner sted i Lillehammer blibliotek kl. 1900. Gratis adgang!

Det var i anledning Darwins dobbeltjubileum i 2009 at en gruppe unge norske biologer fra Universitetet i Oslo gjentok deler av ekspedisjonen som inspirerte Charles Darwin til å forfatte sin evolusjonsteori.

Ønsker å inspirere unge
Et hovedmål med ekspedisjonen har vært å sette fokus på Darwin og hans spektakulære bidrag for å forstå verden rundt oss.

Ekspedisjonen ønsket også å formidle hvilke muligheter som åpner seg med en naturvitenskapelig kompetanse og ønsker å inspirere unge, kunnskapstørste mennesker til å bli glade i realfag.

Darwinekspedisjonen har også inngått avtaler med NRK og forskning.no om dekning av ekspedisjonen. Ved hjelp av satellittkommunikasjonsutstyr har ekspedisjonen hele tiden underveis oppdatert hjemmesider på nrk.no med bilder, film og tekst i tillegg til sendinger gjennom NRK Viten (Newton og Schrødingers katt).

Skoleturné i Oppland
For å vekke interesse for natur og naturvitenskap for barn og unge, ble det også planlagt skolebesøk før og etter ekspedisjonen for å fortelle om prosjektet, i tillegg til at skoleklasser ble invitert til å følge deltakerne under reisen.

Foredraget 8. desember er en del av ekspedisjonens turné i Oppland.

Arrangører er foruten Høgskolen i Lillehammer, NINA og Biblioteket i Lillehammer.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 26.11.2009

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L