Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2010 > Arkiv 2009 > Ny bok om frihet, revolt og dannelse

Ny bok om frihet, revolt og dannelse

Bokcover av UTSKRIFT - frihet, revolt og dannelse

Professor i pedagogikk Øivind Haaland har gitt ut en vitenskapelig monografi med tittelen "Utskrift - frihet, revolt og dannelse" på Oplandske Bokforlag.

Tre vitenskapelige rapporter
Med den foreliggende "Utskrift- frihet, revolt og dannelse" fullfører Øivind Haaland en serie på tre vitenskapelige rapporter om dannelse. "Melankoliens pedagogikk - en fortelling om kjærlighet og kunst" og "Oskar Braatens plass - et sted mellom to permer" (utgitt på Oplandske bokforlag i 2006), kan ses som forløpere til boken "Utskrift - frihet, revolt og dannelse".

Forfatterens erfaringer
"Utskrift - frihet, revolt og dannelse" er nært knyttet til fornuft og sanselighet og forfatterens erfaringer med frihet, revolt og dannelse i pedagogiske prosesser, på reise eller i ulike former for ufrihet.

Analyser av Arthur Rimbaud
Den er en bemerkelsesverdig kombinasjon av vitenskapelig dokumentasjon og filosofisk analyse av frihetens, revoltens og dannelsens pedagogiske forutsetninger, og fremfor alt en analyse av Arthur Rimbauds liv og verk som resultat av et gedigent selvdannelsesprosjekt hvor poeten, rebellen, handelsmannen og den oppdagelsesreisende for første gang betraktes i eksilets pedagogiske lys.

Portrett av mennesker
I det hele tatt er det portretter av mennesker som har brakt seg selv, eller som av omstendighetene blir brakt, i eksil utenfor, utvist, satt ut i deres møte med virkeligheten på utsiden av loven.

Sist oppdatert: Maria Wilkens 09.12.2009

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L