Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2013 > Debatt om Ungdoms-OL

Velkommen til åpen debatt

Jente på snowboard (foto: Colourbox)

Tid: Onsdag 9. oktober kl. 1900-2100
Sted: Lillehammer bibliotek

Gratis inngang!

Se hele programmet (PDF)

Debatt om Ungdoms-OL

Logo Ungdoms-ol

Hvilke verdier vektlegges når Ungdoms-OL 2016 skal planlegges og arrangeres? Finne de beste og de potensielle verdensmesterne, eller er det et tiltak for å demme opp for at tenåringer dropper ut av idretten i stort monn etter aktive barneår? Åpen debatt om dette onsdag 9. oktober.

Klarer idretten å balansere bredde- eller toppsatsning for at flest mulig er med?

Skal skape debatt

Ungdoms-OL (YOG) skal arrangeres i Lillehammer vinteren 2016, og sammen med Oppland Idrettskrets, Oppland fylkeskommune, Lillehammer kommune og Olympiatoppen Innlandet, vil Høgskolen i Lillehammer bidra med faglige innspill som skal egge til debatt omkring temaer om ungdommens idrettsdeltakelse.

Hvert halvår fram til 2016 arrangeres derfor debattmøte med utgangspunkt i innledere med faglig - eller forskningsmessig bakgrunn.

Første møtet ble arrangert i mars 2013 med tema "Hvorfor dropper ungdommen ut av idretten?".

Neste skritt tas 9. oktober 2013 med en verdidebatt om at toppidrett og olympiade for ungdom kan være vanskelig å forsvare i en verdibasert norsk idrett.

Forførende utsagn eller realitet?

Norges Idrettsforbund (NIF) og særidrettsforbundene mener imidlertid at det er riktig å arrangere dette i Norge, blant annet for å vise fram norske idrettsverdier. Ungdoms-OL er også et sentralt virkemiddel i "Ungdomsløftet" som norsk idrett har vedtatt som mål.

Bli med å diskuter etter innlederne, som blant annet er høgskolens egen professor Roel Pujik. Han hevder bl.a. at mens IOC først og fremst er økonomisk avhengig av fjernsyn, er mange unge utøvere del av den nye mediekulturen hvor man legger vekt på 'fun', lager sine egne videoer og deler dem med andre.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 02.10.2013

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L