HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2013 > Er livet lettere for de pene?

Skriv ut Skriv ut

Vannforedrag på Jorekstad

Sted: Jorekstad fritidsbad
Tid: Fredag 27. september kl. 1900 - 2100.

Publikum løser ordinær billett til svømmehallen.

Om Forskningsdagene

Forskningsdagene er en nasjonal, årlig festival som i 2013 arrangeres 19. - 29. september. 

Under årets Forskningsdager er temaet "Hav og vann".

Er livet lettere for de pene?

Sanna Sarromaa i badedrakt (foto: privat)

Iført badedrakt på bassengkanten på Jorekstad fritidsbad vil forskningens Esther Williams, Sanna Sarromaa ta opp en rekke spørsmål vedrørende kropp, skjønnhet, erotisk kapital og sex-appeal under sitt foredrag mens publikum behagelig kan ligge i varmtvannsbassenget.

Etter foredraget blir det en liten pause før Sarromaa, som også er utdannet aquazumba-instruktør, inviterer til en feiende avslutning på Forskningsdagene 2013 med poolparty og latinske rytmer. Jorekstad har skjenkerettigheter og vil ha åpen bar for salg under hele arrangementet.

Skjønnhetsidealer i Norge og USA

Hva er det pene og hvem er de pene? Hvordan oppnås det pene? Under vannforedraget vil Sarromaa snakke om skjønnhetsidealer i Norge og i USA basert på sin egen og andres forskning innen feltet.

Hva er erotisk kapital og sex appeal – er de brukbare begrep når man forsker på skjønnhet? Finnes dem? Hvordan manifesterer de seg hos kvinner og menn? Kan man ha erotisk kapital og sex appeal uten å være pen? Hva kan den brukes til?

Tenåringers komplekspyramide

Og hva er komplekspyramiden til norske tenåringsjenter? Hvordan ser de seg selv i speilet? Hva er de fornøyd og misfornøyd med? Hvordan jobber de med saken? Sarromaa kommer med smakebiter fra sin egen pågående forskning på norske tenåringer.

Come as you are! Skjønnhet er ingen krav.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 17.09.2013

Arkiv 2013

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L