Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2014 > Startskudd for Sport Management

Bachelor i Sport Management

Bachelor i Sport Management gir en bred og grundig innføring i sentrale fagdisipliner knyttet til arbeid med organisasjon og ledelse, kombinert med kunnskaper om idrett, frivillighet, arrangement og kommunikasjonsrelaterte fag som sosial kommunikasjon, medierelasjoner, sponsing og markedsføring.

Studiekoordinator Anders Lindstad og Kjersti Stenseng fra Ungdoms-OL 2016 ønsket de nye studentene velkommen til studiestart.

Startskudd for Sport Management

Sport Management-studenter og samarbeidspartnere (foto: gro Vasbotten)

Startskuddet for det nye studiet Bachelor i Sport Management gikk av stabelen fredag 22. august med både studenter, faglærere, ordfører, rektor, Ungdoms-OL og andre inviterte gjester tilstede.

29 studenter fikk tilbud om opptak ut i fra en søkerbunke på hele 560 søkere og forventningene er nå høye.

- Vi hadde hele 88 førsteprioritetssøkere og over 560 søkere totalt, så det er tydelig at dette er et tema som fenger, sier studiekoordinator Anders Lindstad ved HiL.

I utgangspunktet var planen å ta opp 20 studenter, men som følge av den store interessen har vi tatt opp 29 studenter på studiet.

Høye ambisjoner

Ordfører Espen Granberg Johnsen ønsket de nye studentene varmt velkommen på vegne av kommunen og sa at Lillehammer var det perfekte sted å legge et slikt studium.

- Lillehammer har som ambisjon å bli Europas mest komplette destinasjon for idrett, sa han og la til at det nye studiet i så måte er et skritt i riktig retning på vei mot målet.

Eksklusiv gruppe

Rektor Bente Ohnstad ønsket også studentene velkommen til HiL og Lillehammer og fremhevet det visjonære og grundige arbeidet som har vært gjort for å kunne tilby Bachelor i Sport Managment.

Forholdene ligger til rette for nettopp et slikt studium på HiL hvor vi fra før av har idrettsstudier, organisasjonsstudier, kultur- og mediefag.

- Dere er en eksklusiv gruppe, sa rektor. Det var mange som ønsket å ta nettopp dette studiet på HiL.

Et prakademisk studium

Kjersti Stenseng fra Ungdoms-OL snakket til studentene om det kommende Ungdoms-OL i 2016, et arrangement studentene vil få mye befatning med i de kommende årene.

Til slutt under markeringen var det koordinator Anders Lindstad og studieleder Trine Løvold Syversen som informerte litt om planene framover.

- Båten blir litt til mens vi ror, sa Lindstad, myntet på at dette er et nytt fagfelt og hvor studentene vil jobbe tett mot et samfunns- og næringsliv i stadig endring. Det blir en tverrfaglig blanding av praksis og akademia. Et prakademisk studium.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 22.08.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L