Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2015 > Løpefest på Lilletorget i pinsen

Ungdoms-OL

Logo Ungdoms-ol
  • Ungdoms-OL, eller Youth Olympic Games (YOG) går av stabelen i Lillehammer 12.-21. februar 2016
  • Ungdom mellom 15-18 år deltar i lekene, der kultur og utdanning er en integrert del av OL-programmet

Les mer om Ungdoms-OL 2016

Freeski er en av øvelsene det skal konkurreres i under Ungdoms-OL i 2016.

Løpefest på Lilletorget i pinsen

Studentene bak Gågatasprinten 2015

Lørdag 23. mai blir det løpsfest og OL-stemning i gågata og foran nedtellingsuret på Lilletorget i Lillehammer. Da arrangerer Ungdoms-OL Gågatasprint og aktivitetsdag sammen med avisen GD og studenter fra Bachelor i Sport Management.

- Tanken er å få byen og folket i OL-stemning. Nå er det under 270 dager igjen til Ungdoms-OL skal arrangeres, og det er på tide å skape OL-feber både for store og små. Vi håper på masse folk og topp OL-stemning, sier HiL-studentene Lars Buraas, Karoline Conradi Øksnevad, Anikken Gjerde Alnæs, Kristin Hjelstuen og Eirik Andreas Øwre.

De har jobbet med dette arrangementet som en praktisk del av faget prosjektledelse siden jul.

Flere aktiviteter

I tillegg til Gågatasprint, blir det aktiviteter på Lilletorget fra kl. 1100 til 1500.

Da kan man blant annet prøve seg på Ishockey skills challenge (innebandy), klatrevegg, orienteringsløype med Ungdoms-OL quiz og minihoppbakke.

Samarbeider med Ungdoms-OL

Studentene på HiL utdanner seg innen arrangementsledelse, idrettsadministrasjon og ledelse av sportsrelaterte virksomheter – med utgangspunkt i arrangements - og idrettsmiljøene i Lillehammer.

Bachelor i Sport Management er et praktisk studium som blant annet samarbeider tett med Ungdoms-OL.

- Bachelor i Sport Management er et ektefødt barn av Ungdoms-OL, og en helt naturlig studieretning i en region som har så mye fokus på idrett og arrangement. Vi er glade for dette initiativet fra studentene, og vi samarbeider tett med studentene både i forberedelser og gjennomføring av Ungdoms-OL, sier Tomas Holmestad, leder i organisasjonskomiteen for Ungdoms-OL.

Studentene er også fornøyd med å kunne jobbe for Ungdoms-OL, både i oppkjøringen mot lekene og under lekene.

- Vi er glade for å kunne bidra inn mot Ungdoms-OL. Her får vi praktisk erfaring i et stort og spennende arrangement, og vi tror den kompetansen kan komme arrangementsbyen Lillehammer til gode framover, avslutter studentene.

Bildet: Sport Management-studenter ønsker velkommen til løpefest og aktiviteter i Gågata lørdag 23. mai. Fra venstre: Karoline Conradi Øksnevad, Lars Buraas, Maskoten Sjogg, Eirik Andreas Øwre og Kristin Hjelstuen.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 19.05.2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L