Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2015 > Sport Management-studenter på IOC-besøk

Om Sports Management

Er du interessert i kombinasjonen idrett, organisasjon og ledelse kan Bachelor i Sport Management ved Høgskolen i Lillehammer være et aktuelt utdanningsalternativ for deg.

Sport Management-studenter på IOC-besøk

Studenter og lærere hos IOC i Lausanne (foto: privat)

Sport Management-studentene ved HiL har lenge vært tett involvert i Ungdoms-OL som arrangeres i februar 2016. Nå har de vært på studietur hos IOC i Lausanne for å øke kunnskapen om de Olympiske leker.

På programmet sto naturligvis et besøk på IOCs hovedkvarter. Her var det satt av en hel dag med faglige foredrag om bakgrunnen for opprettelsen av ungdoms-OL, om veien framover med Agenda 2020 og om kommunikasjon i nye medier.

Kulturelle forskjeller

Det var også en egen bolk om det å håndtere kulturelle forskjeller hos organisasjonskomiteer i forskjellige land og verdensdeler.

Her ble studenter og faglærere utfordret på hva som kjennetegner nordmenn i arbeidslivet, og hvordan andre ser på nordmenn i arbeidslivet.

Det var en utrolig nyttig og lærerik seanse som fikk fram både latter og ettertenksomhet, og seansen ble ledet av tre IOC-ansatte fra tre forskjellige kontinent.

Praksis i Ungdoms-OL

Det ble også tid til besøk på det olympiske museet i Lausanne og Olympic Study Centre, hvor studentene kunne fordype seg i OL-arkiver med blant annet dokumenter fra Vinterlekene i Lillehammer i -94.

- Sport management-studentene skal ha praksis i Ungdoms-OL som en del av faget Arrangement og ledelse av frivillige, og jeg tror besøket hos IOC har økt både kunnskapen om olympismen og økt motivasjonen for å gjøre en god jobb under lekene i februar, sier Anders Lindstad, faglig koordinator for Sport Management ved HiL.

Les mer om IOC-besøket på IOC sine nettsider

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 03.11.2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L