Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2015 > Studenter utfordret IOC, NIF og Ungdoms-OL i StafettBirken

Ungdoms-OL

Logo Ungdoms-ol
  • Ungdoms-OL, eller Youth Olympic Games (YOG) går av stabelen i Lillehammer 12.-21. februar 2016
  • Ungdom mellom 15-18 år deltar i lekene, der kultur og utdanning er en integrert del av OL-programmet

Les mer om Ungdoms-OL 2016

Freeski er en av øvelsene det skal konkurreres i under Ungdoms-OL i 2016.

Studenter utfordret IOC, NIF og Ungdoms-OL i StafettBirken

Utfordrere StafettBirken, IOC og YOG (foto: Alexander Eriksson)

I forbindelse med markeringen av at det er ett år igjen til Ungdoms-OL på Lillehammer, utfordret studentene på Bachelor i Sport Management både IOC, Ungdoms-OL og Norges Idrettsforbund til å teste formen gjennom en vennskapelig dyst på årets utgave av StafettBirken.

Ungdoms-OL er en fin anledning til å inspirere folk flest til å komme i form. Det er budskapet fra arrangøren selv, og Sport Management-studenter fra Høgskolen i Lillehammer har derfor tatt med seg både OL-ansatte og IOC-ansatte på skitrening.

Les sak om YOG-Jogg

Fra "Go Beyond" til "Go Behind"

20. mars 2015 vil de igjen stå de side om side på Rena, klare for å konkurrere i StafettBirken.

StafettBirken er en del av Birkebeinerarrangementene og følger samme trasè som det ordinære Birkebeinerrennet fordelt på fire etapper.

Studentene har lovet at Tomas Holmestad i Ungdoms-OL og co denne dagen må gjøre om OL-visjonen fra "Go Beyond" til "Go Behind".

Ungdoms-OL truet straks med å stille med noen av sine ambassadører som alle er topptrente idrettsutøvere, uten at dette ble bekreftet.

Det var flere som ønsket å rekruttere skilegenden Bjørn Dæhli på sitt lag, og han ble raskt tilbudt studieplass på Sport Management på høgskolen.

Han mente selv han kunne være reserve for flere av lagene – det sier vel noe om at det er høyt nivå på langene her …

Bildetekst: Studenter fra Bachelor i Sport Management ved Høgskolen i Lillehammer utfordret IOC, Ungdoms-OL og Norges Idrettsforbund til dyst på årets utgave av Stafettbirken. Fra venstre: Bjørn Dæhlie, Tomas Holmestad fra Ungdoms-OL, Antoine Goetschy fra IOC, Inge Andersen fra Norges Idrettsforbund, Anders Lindstad, fagkoordinator HiL og Sport Management-studentene Erik Andreas Øwre, Karoline Conradi Øksnevad og Anikken Gjerde Alnæs fra HiL (foto: Alexander Eriksson)

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 11.02.2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L