Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > hjem > Nyheter > Arkiv 2015 > Tar med IOC-direktør på skitur

Ungdoms-OL

Logo Ungdoms-ol
  • Ungdoms-OL, eller Youth Olympic Games (YOG) går av stabelen 12.-21. februar 2016
  • Ungdom mellom 15-18 år deltar i lekene, der kultur og utdanning er en integrert del av OL-programmet
  • Det er ventet ca. 1100 utøvere fra ca. 70 nasjoner
  • Over 60 medaljeøvelser

Les mer om Ungdoms-OL 2016

Freeski er en av øvelsene det skal konkurreres i under Ungdoms-OL i 2016.

Tar med IOC-direktør på skitur

Deltakere YOG-jogg (foto: privat)

Studentene ved Bachelor i Sport Management går utradisjonelle veier, eller løyper, for å lære og for å skape kontakter. Denne uka tar de med en IOC-direktør og Ungdoms-OL-sjefen på skitur.

Det første kullet på Bachelor i Sport Management på Høgskolen i Lillehammer er godt i gang med første studieår. Det meste av undervisning og opplæring foregår innendørs, men studentene går ikke av veien for å prøve nye møteplasser.

Ønsker å inspirere til fysisk aktivitet

Tirsdag møter de både IOC direktør Antoine Goetschy og Ungdoms-OL-direktør Tomas Holmestad, i skiløypa på Birkebeineren skistadion.

Skituren går som en del av prosjektet YOG-jogg, som ønsker å inspirere både eldre og yngre generasjoner til fysisk aktivitet fram til Ungdoms-OL i 2016. Prosjektet er et samarbeid mellom Sport Management-studentene og Ungdoms-OL.

- Vi har startet i det små med et løpende planleggingsmøte, en løpetur og et skiarrangement med fokus på skøyteteknikk. Målet er å kombinere fysisk aktivitet, sosialt samvær og ideutveksling knyttet til Ungdoms-OL og andre arrangementer. Dette tilbudet er åpent for alle, og det legges ikke opp til at du må være supersprek for å delta på dette, sier Karoline Conradi Øksnevad og Eirik Andreas Øwre, to av Sport Management-studentene som har stått i spissen for YOG-jogg.

Tomas Holmestad er en av dem som gleder seg til skitur, og over at Ungdoms-OL kan være en inspirasjonskilde til aktivitet.

-  Noe av ideen bak Ungdoms-OL er å stimulere til aktivitet på alle plan. YOG-jogg er et supert og kreativt initiativ for å oppnå dette, sier Holmestad.

Får teknikktips på turen

Tirsdag er det altså klart for en ny YOG-jogg. Denne gangen blir det en rolig, klassisk skitur med mulighet for å få noen teknikktips fra studentene. Det er ikke forbud mot skøyting, så de som foretrekker skøyteskiene kan selvsagt bli med.

Og til de som lurer på om IOC-direktører går på ski kan vi berolige med at Goetschy har vært på Birkebeineren skistadion før. Den gang brukte han under fire timer på de 54 kilometerne fra Rena …

Om Bachelor i Sport Management

Bachelor i Sport Managementer et treårig studieløp som utdanner kandidater med kompetanse innen utvikling og gjennomføring av idrettsarrangement, innen sportsrelatert næringsliv og administrasjon innen idretten.

Studiet bygger på en grunnmur av organisasjons- og ledelsesfag, med spissing mot idrett og arrangement. Studiet utvikles og gjennomføres i nært samarbeid med regionens arrangements- og idrettsmiljø.

Sist oppdatert: Sigrun Dancke Skaare 12.01.2015

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L