Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

Ved Avdeling for TV-fag får du en attraktiv fagkompetanse som TV-bransjen etterspør. Du lærer å jobbe med praktisk, faktabasert TV-produksjon for alle plattformer og visningsformer.

TVF har gjennom mange år hatt en av landets ledende dokumentarutdannelser, og undervisning i dokumentarfilm er en viktig del av vårt undervisningsopplegg.

For at studentene skal kunne utvikle grundig fortellerteknisk kompetanse, trenger de god øvelse i å framstille og håndtere virkelige mennesker og hendelser. Dokumentarfilmen er opphavet til alle faktaproduksjoner på TV. Derfor er dokumentarfilmmetodikk og dens framstillinger av virkelighetsbilder basis for historiefortellingen i våre studier.

Så godt som all underholdning på TV er flerkameraproduksjoner, enten det er talkshow, gameshow, konserter, prisutdelinger, sportsproduksjoner eller andre formater. Hos TVF får flerkamerastudentene produsere mange av disse formatene med profesjonelt utstyr i moderne TV-studioer eller mobile produksjonsenheter som f.eks. OB-buss. Vi utdanner til alle kreative og tekniske fagfunksjoner innen flerkamera og etter skolen blir mange av studentene tilbudt jobb i TV-kanaler, produksjonsselskaper og tekniske leverandører til TV-produksjon.

Skuespillere i to land digitaliseres til avatar i et tredje land, og sendes tilbake til TV-skjermene i sanntid. 1100 km digitale TV-signal på 0,01 sekunder. Dette har aldri vært gjort før. Nysgjerrig på eksperimentet? 

Det er all god grunn til å feire når nyheten om at Ragnhild Nøst Bergems dokumentarfilm "Husker du meg?" er tatt ut, blant 387 innsendte filmer, i konkurransekategorien studentdokumentar til en av verdens største og viktigste dokumentarfilmfestivaler, International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA). 

Når storfilmen "Kongens nei" har premiere 23. september, er det med produsent Finn Gjerdrum i ryggen og regissør Erik Poppe ved roret. Begge tilknyttet Høgskolen i Lillehammer. Flere andre med HiL-tilknytning har bidratt til filmen.

Styret i Kompetanse, universitets- og forskningsfondet i Oppland (KUF-fondet) har besluttet å bevilge kr. 800 000, - til et forprosjekt med mål om å etablere et bredt sammensatt konsortie som grunnlag for å bygge opp et Sport Media Centre ved Høgskolen i Lillehammer. Forprosjektet skal gjennomføres i løpet av 2017.

Det ropes høylytt at media er i krise, så du hører kanskje at du må holde deg langt unna planer om å jobbe med TV og film? TV-dekan Hege Michelsen avfeier krisen. - Vi er i en enorm digital revolusjon, og den velter om på hele mediebransjen, sier hun. Det er et skrikende behov for ny kompetanse, for ny kunnskap og viten. Kom gjerne til oss på HiL for å lære alt dette – vi kan TV!

Showreel fra TV-fagene på HiL gir et rykende ferskt innblikk i noe av det TV-studentene våre har jobbet med de siste årene. Husk søknadfrist for våre studier 15. april.

Kontaktinformasjon

Dekan Hege Michelsen
E-post: hege.michelsen@inn.no
Tlf.: 61 28 82 08

Høgskolen i Innlandet
Avdeling for TV-fag
Postboks 400
2418 Elverum

Besøksadresse
Gudbrandsdalsvegen 350, 2624 Lillehammer

Følg TVF på sosiale medier

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L