Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Pensum > Pensum 2017/2018 > IDR1015/1

Arbeidsfysiologi

Emnekode: IDR1015/1

Semester: Høst
Antall studenter: 100
Emne ansvarlig: Håvard Nygaard

Obligatorisk litteratur - Bøker

Pensum kan kjøpes hos: SINN bok | bok.lillehammer@sinn.no

Dahl. 2005. Klar ferdig gå!. Grunnbok i aktivitetsfysiologi. Cappelen akademisk. 248 sider.

Kompendium (Obligatorisk pensum)

Kompendieinnhold er tilgjengelig på to måter. Innhold merket med * (stjerne) finnes kun digitalt tilgjengelig i Fronter. Annet innhold er direkte klikkbare lenker. Skriv ut hele eller deler av innholdet selv.

Innholdet i kompendiet er hentet fra følgende to bøker:

 

 

INNHOLD

 

Grunnleggende kjemi og fysikk

Grunnleggende kjemi og fysikk (Sand. 2001. s 13-31)OBS:Dette temaet er ikke å regne som obligatorisk pensum, men det er nødvendig å forstå grunnleggende kjemi og fysikk for å forstå emnet arbeidsfysiologi. Det anbefales derfor STERKT at alle leser seg opp på disse sidene. Noen av disse sidene kommer igjen som obligatorisk pensum i andre temaer.

 

Nervesystemet

Det autonome nervesystemet (Sand. 2001. s 143-150)

 

Sanseorganene

Hovedtrekk sanseorganenene (Sand. 2001. s 154-159)

 

Hormonsystemet

Hovedtrekk hormonsystemet (Bjålie. 2000. s 134-135)

Veksthormon (Bjålie. 2000. s 147-149)

Binyremargens hormoner (Bjålie. 2000. s 156-158)

Hormonell regulering av karbohydrat,- protein- og fettomsetningen (Bjålie. 2000. s 161-165)

Regulering av erytrocyttproduksjonen (Bjålie. 2000. s 271 + 273)

Testosteronets virkningsmekanisme og virkninger (Sand. 2001. s 530-532)

 

Blodet

Blodets egenskaper og sammensetning, erytrocytter, leukocytter, trombocytter og hovedpunkter i hemostase (Bjålie. 2000. s 268-277)

 

Fordøyelsen og næringsstoffer i blodet

Organisk kjemi og organiske molekyler i kroppen (Sand. 2001. s 29-40)

Hovedtrekk i fordøyelsen (Sand. 2001. s 415-417)

Fordøyelse og absorpsjon av næringsstoffer i tynntarmen (Sand. 2001. s 447-455)

Omsetning og lagring av karbohydrater, proteiner og fett (Sand. 2001. s 457-462)

 

Energiomsetning

Arbeid og energi (Sand. 2001. s 14-15)

Kjemiske reaksjoner (Sand. 2001. s 23-25)

 

God lesing!

Tilhørende Studium

Tilhørende emner

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L