Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studere i utlandet > Nyheter > Utveksling gir karrieremuligheter

Utveksling gir karrieremuligheter

Studenter som reiser ut gjennom Erasmus stiller sterkere på jobbmarkedet, ifølge en stor EU-undersøkelse.

 

erasmus2

Resultatene fra Erasmus Impact Study er tydelige: Å reise ut gjennom Erasmus har en positiv effekt på studentenes jobbmuligheter. Internasjonal erfaring gjør også at de tilegner seg personlige egenskaper som gjør dem attraktive for arbeidsgivere.

Europakommisjonen har utført den største studien noensinne blant 80.000 europeiske nåværende og tidligere studenter, arbeidsgivere, bedrifter og ansatte på høyere utdanningsinstitusjoner.

Attraktive egenskaper i jobbmarkedet

At internasjonal erfaring er en viktig kvalifikasjon som verdsettes av stadig flere arbeidsgivere, kommer tydelig fram i undersøkelsen.

Ifølge 64 prosent av arbeidsgiverne som har svart, får ansatte med internasjonal erfaring oftere større ansvar på jobb. De fleste arbeidsgiverne i undersøkelsen ønsker seg også ansatte med personlige egenskaper som toleranse, selvtillit, nysgjerrighet og evne til problemløsning.

42 prosent flere Erasmus-studenter viste slike egenskaper da de kom hjem sammenlignet med andre studenter som ikke reiste ut. Studien har brukt metoder som har undersøkt respondentenes faktiske egenskaper, og ikke egenvurdering.

 

Les hele artikkelen på: http://siu.no/Globalmeny/For-media/Nyheter-fra-SIU/Bedre-karriere-med-Erasmus 

Sist oppdatert: Gunnar Furseth Klinge 07.10.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L