Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studier > Fagområdene > Film, TV og kultur

Film, TV og kultur

Fredrik Hasseleid steadycam-fotograf under Gullrutens Fagpris 2014 (Foto: Eirik Hansen Ødegaard)

TV-fag

Hvis du vil studere praktisk TV-produksjon med fordypning i fagfunksjoner, velger du ett av våre tre bachelorstudier: Bachelor i TV-ledelse, Bachelor i TV-regi og Bachelor i TV-teknikk. Disse nye bachelorstudiene erstatter de tidligere utdanningene innen fjernsynsproduksjon.

Vi har et tett samarbeid med de viktigste aktørene i TV-bransjen. Lærerne og gjesteforeleserne er blant de beste innenfor sine fagområder. Våre studentproduksjoner sendes på TV og vinner priser på festivaler. 

Les mer om TV-fagene

Film - Den norske filmskolen

Hvis fiksjonsfilm er din interesse velger du et av studiene ved Den norske filmskolen. Denne ble opprettet som en egen avdeling ved Høgskolen i Lillehammer i 1997 som en kunstfaglig utdanning på høgskolenivå og gir film- og fjernsynsutdanning basert på teoretisk og praktisk undervisning. Den norske filmskolen tilbyr både bachelor- og masterutdanning.

Les mer om Den norske filmskolen her 

Film- og fjernsynsvitenskap

Vil du vite mer om film og fjernsyn, og om hvilken betydning disse mediene har i vår kultur? Gjennom analyse, historie og teori belyses de levende bilder innen en rekke film- og fjernsynssjangre. Studiet utvikler studentenes evne til å analysere film og fjernsynsprogrammer, og å utvikle kunnskap og forståelse av de levende bilders betydning i samtiden.

Les mer om film- og fjernsynsvitenskap

Kulturprosjektledelse

Bachelor i kulturprosjektledelse er et skreddersydd studium for deg som ønsker å utvikle og gjennomføre kreative prosjekter i kultursektoren. Studentene har en avgjørende rolle i planlegging og gjennomføring av kulturarrangement som årlig finner sted i Lillehammer. Årsstudiet egner seg for deg som har interesse for kulturfag og som ønsker en påbygning. Studiet gjør deg i stand til å lede kulturprosjekter.

Les mer om kulturprosjektledelse 

Sist oppdatert: Arve Bernhard Thorsberg 07.11.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L