HiL > Studier > Fagområdene > Film, TV og kultur

Årsstudium

Bachelor

Master

Etter- og videreutdanning

Den norske filmskolen

Linjer

PhD/Forskerutdanning

Film, TV og kultur

Hvis du vil studere TV-produksjon - flerkamera eller dokumentar velger du TV-fagene, hvis fiksjonsfilm er din interesse velger du Den norske filmskolen.

Film- og fjernsynsvitenskap er for deg som er interessert i å forstå disse mediene.

Studier i kulturprosjektledelse er skreddersydd for deg som ønsker å utvikle og gjennomføre kreative prosjekter i kultursektoren.

TV-fag

Høgskolen tilbyr praktiske produksjonsfag på bachelornivå innen dokumentarfilm-, flerkameraproduksjon, TV-lyd og produksjons- og prosjektledelse. TV-fagene utdanner I fagfunksjoner I en lang rekke ulike TV-format og produksjonsmetoder.

Vi har et tett samarbeid med de viktigste aktørene i TV-bransjen. Lærerne og gjesteforeleserne er blant de beste innenfor sine fagområder. Våre studentproduksjoner vinner priser på festivaler og sendes på TV i beste sendetid. 

 Les mer om TV-fagene

Film- og fjernsynsvitenskap

Vil du vite mer om film og fjernsyn, og om hvilken betydning disse mediene har i vår kultur? Gjennom analyse, historie og teori belyses de levende bilder innen en rekke film- og fjernsynssjangre. Studiet utvikler studentenes evne til å analysere film og fjernsynsprogrammer, og å utvikle kunnskap og forståelse av de levende bilders betydning i samtiden.

Kulturprosjektledelse

Bachelor i kulturprosjektledelse er et skreddersydd studium for deg som ønsker å utvikle og gjennomføre kreative prosjekter i kultursektoren. Studentene har en avgjørende rolle i planlegging og gjennomføring av kulturarrangement som årlig finner sted i Lillehammer. Årsstudiet egner seg for deg som har interesse for kulturfag og som ønsker en påbygning. Studiet gjør deg i stand til å lede kulturprosjekter.

Film - Den norske filmskolen

Den norske filmskolen ble opprettet som en egen avdeling ved Høgskolen i Lillehammer i 1997 som en kunstfaglig utdanning på høgskolenivå og gir film- og fjernsynsutdanning basert på teoretisk og praktisk undervisning. Den norske filmskolen tilbyr bachelor- og masterutdanning

Les mer om Den norske filmskolen her

Relaterte lenker:

Sist oppdatert: Arve Thorsberg 17.12.2014

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L