Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studier > Fagområdene > Idrett

Årsstudium

Bachelor

Forskningsområder

Ansatte

Veien videre

Studier i idrettsvitenskap

Vil du veilede andre til bedre helse og topprestasjon i idrett?

Hva blir du?

Med idrettsutdanning fra HiL kan du jobbe med trening innen helsesektoren, trene topputøvere, gjøre karriere som personlig trener, jobbe i skoleverket, treningssenterbransjen eller i idrettsorganisasjoner. Hvis du er interessert i å finne morgendagens kunnskap, kan studiet være starten på en forskerutdanning. Bachelor i idrett er lagt til rette for toppidrettsstudenter som vil kombinere en idrettssatsing ved siden av studiet.

Årsstudie og bachelorstudie

I studier i idrettsvitenskap vil du lære om hvordan fysisk aktivitet og trening påvirker menneskekroppen. Du vil lære hvordan denne kunnskapen kan brukes inn mot både topprestasjon i idrett og personer med ulike sykdommer. Du vil lære hvordan du veileder andre og hvordan du tilpasser veiledningen til ulike behov. Vi setter teorien ut i praksis, både i form av idrettsaktiviteter, praktisk instruksjon, utplassering og mulighet for deltagelse i aktiv forskning.

Lillehammer som studiested

På Lillehammer kan du leve et aktivt liv. For deg som liker vinteraktiviteter finnes et stort nettverk av langrennsløyper og alpinanleggene i Hafjell, Kvitfjell og Skeikampen er rett i nærheten. Det er også et flott sted å drive friluftsliv, både til skogs, til fjells og til vanns. Lillehammer er kjent for sitt levende studentmiljø.

Sist oppdatert: Anne Mørkve 17.06.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L