Høgskolen i Innlandet
Høgskolen i Lillehammer er fra Høgskolen i Innlandet

HiL > Studier > Fagområdene > Internasjonale studier med historie

Årsstudium

Bachelor

Master

Etter- og videreutdanning

Ansatte

Tidligere student ved HiL, Judith Tesfaghiorghis jobber nå hos Amnesty International (Foto: Martin øsmundset/HiL)

Video av tidligere studenter

Internasjonale studier med historie

Vil du gå i dybden på nyhetene du hører om hver dag? Forstå årsakene til terrorisme og konflikter som fortsetter å gjenta seg? På Internasjonale studier med historie lærer du å se sammenhengene.

Hva blir du

Tidligere studenter fra Internasjonale studier med historie (ISH), jobber blant annet som journalister, innen skoleverket og i forskning. Som student ved ISH opparbeider du deg evne til å gjøre gode analyser og delta aktivt i debatter, noe som er viktig i arbeidslivet. Studiet gjorde det veldig bra i den nasjonale studiekvalitetsundersøkelse i 2015.  

Års- og bachelorstudiet

Domineres verden av ytterpunktene krig og fred? Eller finnes det nyanser som ikke kommer like godt fram? På Internasjonale studier med historie setter vi nyhetsbildet inn i en helhet, og ser hva som ligger bak hendelsene. Du vil lære deg å stille gode spørsmål, og se at det finnes flere mulige svar. Vi går inn i temaer som:

  • Moderne historie
  • Stater i samarbeid og konflikt
  • Internasjonal Politikk og økonomi
  • Humanitære og ideelle organisasjoner
  • Media

Årsstudiet er identisk med første studieår i bachelorløpet. Studenter som etter fullført årsstudium ønsker å fortsette på Bachelor i internasjonale studier med historie, kan søke om opptak og få fritak for første studieår.

Videre studier

Med bachelor i ISH kan du søke opptak til Master i Public Administration og Master i innovasjon ved Høgskolen i Innlandet - Lillehammer eller studere videre ved andre institusjoner i Norge og utlandet. Mer om hvilke muligheter studiene gir deg videre

Fornøyde studenter

Studiet gjorde det nok en gang veldig bra i den årlige store nasjonale studiekvalitetsundersøkelsen - Studiebarometeret. Se resultatene fra undersøkelsen her (og se at HiL-studentene er mye mer fornøyd enn studentene på Bachelor i internasjonale studier ved Universitetet i Oslo) 

Veien videre etter fullført bachelor

Studentredaksjonen - et studentdrevet nettmagasin

Studentene selv drifter nettmagasinet Studentredaksjonen der artikler og debattinnlegg om dagsaktuelle temaer publiseres.

Internasjonalt lunsjseminar

Internasjonalt lunsjseminar er et åpent forum for foredrag og debatt drevet av studenter på Internasjonale studier med historie. De månedlige seminarene tar opp dagsaktuelle temaer fra det internasjonale samfunn. Her deler spennende gjester fra forskning, media, organisasjonslivet og politikken sine meninger, erfaringer og kunnskaper.

Egen YouTube-kanal for studiet

Studiet har egen YouTube-kanal og her presenteres studiet, hva vi driver med, tidligere studenter og hundrevis av videoer som læremiddel. YouTube-kanalen finner du her

Instagram

Nå er vi også på Instagram: https://www.instagram.com/internasjonalestudier/  

Instagram

 

Sist oppdatert: Ane-Gunhild Amirnejad 27.12.2016

20©09 Høgskolen i Lillehammer, Postboks 952, 2604 Lillehammer | Fakturaadresse | Telefon: 61 28 80 00 | E-post: post@hil.no |L